Onze missie

Een poëziebundel is onnodig duur in de boekhandel. Op sites als Marktplaats en Bol.com is amper tweedehands werk te vinden. Het Centraal Poëziehuis springt in dit gat.

Het Centraal Boekhuis is een initiatief van de poëzieliefhebbers bij Content People in Waalre. Sinds 2013 geven ze mooie, toegankelijke poëzie uit. De markt voor gedichten is niet groot. Desondanks heeft de uitgeverij de afgelopen jaren pakweg honderd bundels uitgebracht.

Hoge handelskorting voor boekhandel
De Nederlandse boekhandel krijgt (verplicht!) een commissie van 42 procent. Dat betekent dat bij een boek van 10 euro, maar liefst 4,20 euro in de zak van de boekverkoper verdwijnt. De uitgever houdt – en dan moet hij ook nog eens auteursrechten aan de auteur betalen – gemiddeld 1,20 euro over. Met het Centraal Poëziehuis willen wij de handel omzeilen. Samen staan we sterk. En lukt het ons om poëzie voor een redelijke prijs te delen. Om onze kosten te dekken, vragen wij een commissie van 20 procent.

Tot nog toe ontbrak een gespecialiseerde marktplaats voor poëzie. Een plek waar liefhebbers samen komen en nieuwe plus tweedehandsboeken delen. Niet om er rijk van te worden, maar om elkaar te laten genieten van veel verschillende soorten gedichten. En elkaars leven te verrijken.

Open marktplaats
Iedereen kan bundels op Centraal Poëziehuis verkopen. Of je nou nog een exemplaar – met de nodige stof – in je boekenkast hebt liggen, of er zelf actief mee bezig bent. We vragen een kleine commissie en maken de verkoopbedragen op afroep over.

Zelf een account openen? Ga dan naar deze pagina. Je leest er ook alle actuele voorwaarden.

© Copyright 2020